Creëer een unieke, comfortabele en sfeervolle ruimte

Maak kennis met dé woontrend van 2024: wandpanelen. Wandpanelen geven een sfeervolle en warme indruk en zorgen ook nog eens voor een betere akoestiek in de ruimte. De gloednieuwe collectie bestaat uit maar liefst 13 unieke wandpanelen. Door een breed kleurenpalet is er altijd een wandpaneel die aansluit bij uw wensen.

Silentlines akoestische wandpanelen

In de hedendaagse interieurontwerpwereld speelt akoestiek een steeds belangrijkere rol. Een ruimte kan prachtig zijn ingericht, maar als het geluid er galmt of storend is, gaat veel van de charme verloren. Gelukkig biedt Silentlines een elegante oplossing met hun akoestische wandpanelen tegel. In deze blog ontdek je de voordelen en veelzijdigheid van deze innovatieve panelen en waarom ze een waardevolle toevoeging zijn voor elke ruimte.

Collectie

De wandpanelen zijn in maar liefst vier verschillende opties te verkrijgen: rechte latten in hout- ofsteendecor, een flexibele variant en een vierkant wandpaneel. Met diverse bruin- en grijstinten is de collectie compleet maar ook compact. De wandpanelen zijn voorzien van een achterwand van gerecycled vilt. Zo kan er bij het monteren van de panelen direct met een nieuw paneel verder worden gewerkt en blijft de juiste afstand tussen de latten behouden. Om de wandpanelen goed
te bevestigen en rondom mooi af te werken zijn er diverse accessoires beschikbaar.

Silentlines akoestische wandpanelen tegel zijn speciaal ontworpen panelen die geluid absorberen en echo’s verminderen. Deze panelen zijn niet alleen functioneel, maar ook esthetisch aantrekkelijk, waardoor ze perfect zijn voor gebruik in diverse omgevingen zoals kantoren, woningen, restaurants en openbare ruimtes.

De panelen zijn beschikbaar in verschillende kleuren, texturen en patronen. Hierdoor passen ze perfect in elk soort interieur, of het nu modern of klassiek is.

In kantooromgevingen kunnen slechte akoestiek en achtergrondgeluiden de concentratie en productiviteit van werknemers negatief beïnvloeden. Door Silentlines akoestische panelen te installeren, kan een rustige en efficiënte werkruimte worden gecreëerd.

De panelen zijn eenvoudig te installeren omdat ze met zowel montagelijm als met schroeven aan het plafond of muren kunnen worden bevestigd. Dit maakt ze een flexibele oplossing voor verschillende ruimtes en behoeften. Silentlines zet zich in voor duurzaamheid. De panelen zijn gemaakt van milieuvriendelijke materialen en zijn ontworpen om lang mee te gaan, wat bijdraagt aan een duurzame inrichting. Daarnaast hebben de panelen een brandklasse van B2, wat bijdraagt aan de veiligheid van de ruimte.

Met behulp van de kant-en-klare wandpanelen bekleed u in een korte tijd al een volledige wand in een woonkamer, keuken of slaapkamer. Zo krijgt een
woning eenvoudig een unieke en warme uitstraling. Onze wandpanelen hebben een breedte van 52,6 centimeter en zijn beschikbaar in een lengte van 260
centimeter. Naast deze afmeting hebben we ook een wandpaneel van 55,3 centimeter bij 55,3 centimeter beschikbaar. Door dit formaat kunnen de panelen
in meerdere speelse effecten op de wand worden aangebracht.

Unieke specificaties

• Gemaakt van 3A hout- of papierfineer uit
duurzaam beheerde bossen;
• Geschikt voor wanden en plafonds;
• Zowel verticaal als horizontaal aan te brengen;
• (fl exibele variant alleen verticaal);
• Bijzonder goede akoestische eigenschappen;
• Eenvoudig op de juiste maat te zagen met
scherpe fi jn-getande zaag;
• Eenvoudige montage met montagelijm of
schroeven;
• Niet geschikt voor vochtige ruimtes;
• Zeer lage formaldehyde emissie;
• FSC gecertifi ceerde tussen- en toplaag;
• Brandklasse B2;
• Achterwand van gerecycled vilt.